Lifestyle

Back to work Marbella

Hej!

Idag kom vi upp i bra tid och jag var ute på en morgonvända med Jase. Vi gjorde oss i ordning för jobb och det gick riktigt smidigt i den trånga husvagnen. Jag åkte till mitt lilla extrajobb för dagen i Estepona där jag hjälpte en handikappad man under några timmar. Aldrig gjort något liknande förut men jag hoppas att jag var till någon hjälp. Det gick helt okej att köra i stan här också, har börjat förstå hur trafiken funkar och den är hetsig. Åkte hem till Jase som varit ensam en stund och han var superglad! Så härligt med en hoppande liten räv som gnyr av glädje när han ser att man är hemma.

Jag åkte vidare till affären efter en promenad med Jase. Plockade på mig en hel korg med varor, lunch som jag skulle laga när jag kom hem till exempel. Står i kassan, lägger upp varorna på bandet, kassörskan (som för övrigt är den trökigaste och suraste människa jag sett) scannar in varorna och jag öppnar plånboken… inget kort. Vafan, tog ju ur det igår och la i jackfickan för att slippa ta med hela plånboken ut när vi var ut till stranden. Suck, fick ursäkta mig och säga att jag kommer tillbaka snart. Känns så jobbigt när man tvingar på dem engelska, men jag kan ingen spanska än. Så jag åkte hem och hämtade kortet, körde tillbaka och betalade, körde hem igen, vinkade till receptionen på campingen för 4 gången på en kvart typ och kunde pusta ut i husvagnen äntligen. Lagade lunch, något slags fläsk som jag stekte med en italiensk kryddblandning och sallad och bearnaisesås till det. Blev lite LCHF till lunch.

Laddade ner en app för att lära mig lite spanska, får se om jag lär mig något! Ska testa appen igen nu medan jag äter en donut och dricker vin, som för övrigt är äckligt billigt här. I matbutiken! Hallelujah. Betalade 30kr för en flaska idag och den var ändå dyrare än den jag köpte i lördags. Helt galet haha här kan man gå runt och vara smålullig hela dagarna om man vill. Precis som min semester till Italien i somras. Prosecco till lunch och middag. Fast här blir det väl cava, annars blir man säkert utslängd från landet.

Puss på er.

Hello!

Today we woke up early and I went out for a morning walk with Jase. We got ourselves ready for work and it went really smoothly in the cramped caravan. I went to my little job for the day in Estepona where I helped a disabled man for a few hours. Never done anything like this before but I hope I was of some help. It went okay driving in this town too, I have begun to understand how the traffic works, and it is heated. Went home to Jase who had been alone for a while and he was super happy! So lovely with a small jumping fox that cries with joy when he sees that you’re home.

I went to the grocery store after my walk with Jase. Picked up a whole basket of goods, the lunch that I would cook when I came home, for example. Standing at the checkout, put up the goods on the counter, the cashier (who is the most boring and cranky person I’ve seen) scans the goods, and I open the wallet… no debit card. I’ll took it out yesterday and put in my jacket pocket to avoid having to take the whole wallet with me when we were out to the beach. Sigh, got to excuse myself and say that I will be back soon. Feels so awkward when you are forcing English on people,  but I don’t know any Spanish. So I went home and got the card, drove back and paid, drove back home, waved to the woman in the reception of the camping for the fourth time in 15 minutes and then I could relax in the caravan at last. Cooked lunch, some kind of pork that I fried with an Italian spice mix and salad and béarnaise sauce  on the side. Had some LCHF for lunch.

Downloaded an app to learn some Spanish, we’ll se if I learn something! About to test the app again while I eat a donut and drink wine, which, incidentally, is crazy cheap here. At the grocery store! Hallelujah. Paid 30kr for a bottle today and it was still more expensive than the one I bought last Saturday. Absolutely crazy haha here, you can walk around and be cherry-merry all day if you want. Just like my holiday to Italy last summer. Prosecco for lunch and dinner. Although here, it will be cava, otherwise I will surely be kicked out of the country.

Love.

One Comment

  • Annika

    Hahaha känner igen ångesten när man märker att man glömt plånboken eller kortet först när man redan står i kassan ???

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *